Główne zalety osmozy kuchennej:
• Możliwość zastosowania w domu, biurze oraz restauracjach, kawiarniach.
• Uniwersalne wkłady filtracyjne
• Niższe koszty w stosunku do rozwiązań kompaktowych
• Prosty montaż
Aparaty odwróconej osmozy są wygodnym źródłem pozyskiwania doskonałej jakości wody dla celów spożywczych bezpośrednio w domu jak i w biurze. Gwarantują uzyskanie wody najwyższej jakości, gdyż usuwają 99% wszystkich zanieczyszczeń łącznie z mikrobiologicznymi. Woda po filtrze odwróconej osmozy jest ultra-czysta, zdejonizowana i zdemineralizowana.
Ekologiczne aparaty odwróconej osmozy nie wymagają stosowania energii elektrycznej, gdyż napędzane są ciśnieniem wody z sieci wodociągowej. Osmoza kompaktowa charakteryzuje się nowoczesnym wyglądem oraz zminimalizowanymi wymiarami przy zachowaniu wysokich parametrów produkowanej wody.
Główne zalety osmozy kompaktowej:
• Kompaktowa obudowa - bez problemu mieści się w szafce pod zlewozmywakiem
• Funkcjonalna i estetyczna obudowa
• Prosty montaż
Niesamowita nowość w membranowej technologii uzdatniania wody. Aparat do odwróconej osmozy RO MERLIN (General Electric Company) usuwa wszelkie zanieczyszczenia gwarantując jednocześnie dużo większą wydajność niż tradycyjne aparaty odwróconej osmozy (2800 l/d, tradycyjne 200 l/d), dlatego też nie wymaga instalowania zbiornika do magazynowania wody.
Urządzenie idealnie współpracuje z ekspresami do kawy, kostkarkami, parownikami oraz innymi maszynami i urządzeniami.