Dodano: 27 08 2014
Wyświetleń: 505
Dezynfekcja, dezynsekcja, deratyzacja
Firma INSEKTPOL to zespół profesjonalistów w branży, których cechuje nie tylko szeroka wiedza z zakresu dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji, ale też wysoka kultura osobista. Proponujemy Państwu swoją markę, bo już dziś wiemy, że jesteśmy w stanie zapewnić Państwu to, czego od nas oczekujecie, a nasi klienci wiedzą, że doświadczenie i fachowość to nasza wizytówka. Jednym, ze składników, który stosujemy jest ClO2. Do głównych zalet stosowania tego środka chemicznego należą: - zwalczanie 99% populacji wszystkich drobnoustrojów, pleśni, gonów oraz niektórych wirusów; - jest skuteczny w niskich stężeniach; - jest prawie nietoksyczny; - działa bakteriobójczo w ciągu kilku sekund od momentu zaaplikowania; - jest bardzo skuteczny w usuwaniu biofilmu; - posiada szerokie spektrum działania pH 2-12; - rozkłada się całkowicie; eliminuje przykre zapachy; - utlenia żelazo i mangan; - jest prawie niekorozyjny; - nie wytwarza szkodliwych produktów ubocznych; - jest bezpieczny dla ludzi, zwierząt i roślin; - ma pozytywny wpływ na profilaktykę zdrowotną hodowli zwierzęcej (zwiększenie przyrostu wagi, obniżenie zachorowalności stada). Czym jest ClO2? Dwutlenek chloru należy do najbardziej efektywnych dezynfektantów. Konkurować może z nim jedynie ozon, który nie może być stosowany w wielu sytuacjach. Jest to zielonkawożółty gaz, który łatwo rozpuszcza się w wodzie. Osiąga pełne oczyszczenie przy stężeniu 1ppm i po 20 sekundach czasu kontaktowego. Nie jest substancją korozyjną oraz co ważne nie reaguje z amoniakami. Dwutlenek chloru zabija mikroorganizmy przez zakłócenie transportu składników odżywczych przenikając przez ich ściany komórkowe, a nie jak inne dezynfekanty przez zakłócenie procesów metabolicznych, dzięki czemu mikroorganizmy nie uodporniają się na jego działanie. Swoje zastosowanie ma w rolnictwie jako dezynfekant obiektów inwentarskich, w dezynfekcji i zwalczaniu nieprzyjemnych zapachów, również powierzchni kontaktujących z żywnością bez konieczności spłukiwania, w myciu-schładzaniu tuszek drobiowych, mięsa, warzyw i owoców w celu przedłużenia trwałości produktu, w dezynfekcji jaj, inkubatorów i klujników, w dezynfekcji pieczarkarni.
Komentarze:
Wpis nie został jeszcze skomentowany!
Dodaj swój komentarz »